پارکت های چوبی نوعی لایه های مسطح و تخت هستند که جنس آنها از چوب درختان است و برای پوشاندن کف منازل و یا ساختمان ها استفاده می شوند. استفاده از این کفپوش ها از قرنها قبل در اروپا رواج داشته و بعدها در سطح جهان مورد توجه قرار گرفته بطوریکه خرید و فروش آنها حتی به کشورهای دوردست جهان نیز رسیده است. در حال حاضر از چوب درختان متعددی جهت ساخت و تولید پارکت استفاده می شود. از جمله: چوب بلوط، چوب درخت کاج، زبان گنجشگ، بامبو و افرا. 

بعضی از مردم به اشتباه تصور می کنند که اگر پارکت بکار رفته در کف پوش خانه از جنس بامبو و یا افرا باشد (بدلیل مقاوم تر بودن جنس این دو نوع چوب نسبت به چوب سایر درختان) استفاده از آنها کاملا بی نقص و بهترین انتخاب است. در صورتی که اینطور نیست و در ادامه خواهید دید که استفاده از کفپوش لمینت در مجموع، بهتر است. البته کفپوش های پارکت چوب مزایای متعددی نسبت به بسیاری از کفپوش های دیگر دارند از جمله محیط زیست دوست بودن آنها و همچنین زیبایی طبیعی آنها که از لایه های بریده شده چوب درختان تولید می شوند. 

طرز استفاده از پارکت به این صورت است که در ابتدا با استفاده از چسب های مخصوص، کف محل مورد نظر به دقت، می چسبانند. سپس در مرحله بعد، پس از خشک شدن چسبهای بکار رفته و سفت شدن لایه های پارکت، سطوح بیرونی آنرا که روی آن قرار دارند را سابیده و بعد لاک می زنند تا صاف شود. (البته عمل لاک زدن این کفپوش های چوبی را هر چند سال یکبار، جهت برق انداختن و نو شدن سطح آنها می توان انجام داد که توسط کارشناسان توصیه می شود) 

تا پیش از ساخت و عرضه کفپوش های پارکت لمینت، حتی در بسیاری از ویلاها و یا برخی رستوران ها و مراکز فرهنگی نیز از کفپوش پارکت چوب استفاده می شد. راه رفتن بر روی یک کفپوش زیبا، طبیعی و چوبی تجربه ایست دلنشین که بسیاری از افراد خوش ذوق آنرا می پسندند. 


تفاوت میان کفپوش لمینت و پارکت چیست


اگر در منزل تان از پارکت به عنوان کف پوش استفاده کرده اید، باید یک سری موارد را در نظر داشته باشید و کاملا رعایت کنید: 

• پارکت (بدلیل اینکه جنسش از چوب درخت است) نسبت به آب و گاهی رطوبت بسیار حساس است و تا حد ممکن باید کاری کنید که با آب تماس نداشته باشد و یا سطح آن تا حد امکان رطوبت نکشد و خشک نگه داشته شود.
• مراقبت از آن اهمیت زیادی دارد چون برای مثال در صورتی که سطوح نوک تیزی سطح آنرا خراش دهند، سطح بیرونی آن آسیب دیده و باید مجدد صیقل داده شده و صاف شود.
• بعضی از پارکت ها (به ویژه آنهایی که از جنس چوب درخت بلوط هستند) گاهی دارای لکه ها و رده هایی هستند که بسیاری از افراد ظاهر آنرا چندان نمی پسندند.
• برخی از انواع پارکت ها (به خصوص پارکت های تهیه شده از چوب کاج) بافت نرم و شکننده ای دارند و هنگام نصب باید توسط نصاب تقویت شود.
• حساس بودن بسیاری از پارکت ها نسبت به تغییرات آب و هوایی.
• معمولا در بیشتر موارد، بعد از چند سال نیاز است که مجددا سطوح آن اصطلاحا سایبده شده و مجددا لاک زده شود.
• در برابر حوادثی مانند آتش سوزی باید از آن محافظت شود.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها