پتینه در لغت به معنای کهنگی و زنگار است ولی اصطلاحی است که در رنگ کاری ساختمان به عنوان سبکی از کار نقاشی ساختمان به کار برده می شود. با انجام پتینه کاری سطح کار حالت کهنگی و رنگ و رو رفتگی می گیرد. امروزه با روی کار آمدن متریال های جدید و همچنین سبک های کاری متنوعی که به مجموعه رنگ های دکوراتیو و پتینه اضافه می شود، می توان جلوه های مدرنی به سطح کار بخشید که امروزه این رو به تکامل و پیشرفت می باشد.

پتینه چیست و چه کاربردی در نقاشی ساختمان دارد

انواع پتینه ها
پتینه ها انواع مختلفی دارند مثل پتینه ترک، پتینه سفال که به منظور درست کردن تابلو استفاده می شود و … که به طور کلی به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند:

پتینه های کلاسیک
انتیک کاری
مدرن
پلاستر و برجسته
کهنه کاری
و از نظر سطحی شامل شیشه، سفال، دیوار، ف، چوب و مجسمه و… می شود.
کاربردهای پتینه
مهم ترین کاربرد پتینه بر روی سقف و دیوار می باشد و در بیمارستان ها، مدارس، شرکت ها، سالن های کنفرانس و… نیز مورد استفاده قرار می گیرد. دلیل استفاده از پتینه به جای رنگ های روغنی و پلاستیک در این مکان ها ماندگاری و زیبایی بیشتر آن می باشد. به دلیل اینکه پتینه در بیشتر طرح های خود بافت ایجاد می کند، می توان آن را بر روی سطح دیوار ترسیم کرد. همچنین برای مرتفع نشان دادن سقف خانه نیز از پتینه استفاده می شود.

پتینه باعث ایجاد فضای پر نشاط و گرم در محیط می شود. در بعضی موارد از پتینه برای انجام کهنه کاری یا همان عتیقه نمودن سطوح و اشیاء استفاده می شود. پتینه را می توان بر روی سطوحی مثل مس، سنگ، فات و اثاثیه چوبی اجرا کرد. در پتینه کاری هنر و خلاقیت حرف اول را می زند به همین دلیل در خیلی از کارهای هنری و خلاقانه از پتینه استفاده می شود. نقاشی ساختمان توسط پتینه با رنگ روغن و رنگ های دکوراتیو و یک سری ابزارهای خاص انجام می شود که در ادامه این مطلب به توضیح این ابزار پرداخته می شود.

دلایل استفاده از پتینه
امروزه پتینه توانسته جایگزین مناسبی برای رنگ های ساختمانی مثل بلکا و مولتی کالر شود چرا که به دلیل بافتی که پتینه دارد می تواند در برابر رطوبت عایق مناسبی باشد. از نظر بسیاری از افراد متخصص در زمینه نقاشی ساختمان پتینه را بهترین رنگ در صنعت نقاشی ساختمان می دانند. پتینه نسبت به رنگ های روغنی و پلاستیکی ماندگاری بالاتری دارد که همین امر باعث شده است تا در بسیاری از محل ها که نیاز است تا رنگ ماندگاری زیادی داشته باشد، استفاده از پتینه رواج بیشتری داشته باشد.

اگر بخواهید طرح های متفاوت و هنری را در نقاشی ساختمان پیاده کنید، می توانید از پتینه استفاده کنید. در مکان هایی که رطوبت وجود دارد از پتینه به منظور عایق کاری در برابر رطوبت استفاده می شود.

پتینه چه کاربردی در نقاشی ساختمان دارد

قیمت پتینه
جالب است بدانید که در بین موادی که در نقاشی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد، پتینه هزینه مناسب تری دارد و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر می باشد. بدلیل مقرون به صرفه تر بودن پتینه در بعضی موارد به جای استفاده از کاغذ دیواری از پتینه استفاده می شود تا در اجرای کار و هزینه ها صرفه جویی گردد. هزینه پتینه کاری به موارد ذیل بستگی دارد:

جنس مواد اولیه
متراژ فضای کار
سختی اجرا
و…
که باز هم نسبت به کاغذ دیواری و رنگ کاری مقرون به صرفه تر می باشد به همین دلیل از این روش امروزه بیشتر استفاده می شود و در پروژه های بزرگ نیز توانسته است جایگاه خود را تثبیت کند. اجرای پتینه کاری چندان دشوار نسیت و با توجه به نوع آن روش اجرای آن متفاوت می باشد که می توانید در مطلب تکنیک های پتینه کاری با روش انجام هر کدام آشنا شوید و خودتا اقدام به انجام این کار نمایید.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها